Kinderboekenweek 2020 en toen..

Kinderboekenweek 2020 En toen….
Op woensdag 7 oktober begon de Kinderboekenweek. Geen opening op het plein, maar een filmpje in de klas. Ook het lied van Kinderen voor Kinderen zorgde ervoor, dat we goed in de sfeer kwamen!
In de klas waren we met geschiedenis al begonnen met de Industriële Revolutie. Deze periode hebben we in de klas gebruikt om teksten, verhalen en boeken te zoeken, die te maken hebben met die periode. De boeken van Arend van Dam hebben daarover leuke verhalen, die we ook in de klas hebben gelezen. De kinderen in groep 6b hebben tijdens de kinderboekenweek geoefend met toneel lezen. In zelfgekozen 2, 3, 4 of 5-tallen, hebben ze de teksten over de geschiedenis goed geoefend. Dit is te zien op de foto’s.
We hebben ook een boekendate gedaan: iedereen nam zijn of haar lievelingsboek mee. En je mocht er kort over vertellen in een korte date-setting. Werd je enthousiast? Dan kreeg je een papier mee met naam van het boek en schrijver. En natuurlijk van wie je de tip kreeg.Ook hebben we nog geprobeerd een portret te schilderen. Dat deden we met koffie. Zo leek de foto een beetje ‘oud’. Dat was nog best lastig!
Aan het einde van de boekenweek was ook nog de uitreiking van de Gouden Griffel en Gouden Penseel. De kinderen schreven hun mooiste verhaal of maakten de mooiste boekenkaft. De uitreiking werd gedaan via Google Meet, dat maakte het nog spannender! Stan was de gelukkig prijswinnaar uit onze klas. Hij maakte een prachtige kaft over de Watersnoodramp. Dat was een mooi einde van deze week!