Groep 0-1A

Natuur, wetenschap en techniek

Ook in de kleutergroepen van de Bisschop Ernstschool hebben we met de kinderen Natuur, Wetenschap en Techniek lessen. Het ene thema verleent zich hier soms beter voor dan het andere thema, maar afgelopen periode hebben we in twee thema periodes  veel van dit soort lessen kunnen doen. Vaak zaten hier ook rekendoelen in “verstopt”.

Hier enkele voorbeelden daarvan:

Rond het thema “groeien”: *Zaadjes planten en de groei bijhouden, het voorspellen van welke kleur een bloembol zou gaan worden, de stengel elke dag meten, tuinkers zaaien en proeven, heerlijk met aarde spelen, want dat voelt toch net iets anders aan dan zand! Maar ook in de blokkenhoek een terras aan leggen, met blokken en met kunstgras, welke tuin (hoeveelheid blokken) past er bij de pompoen? Schatten en meetkunde! Hoe kun je witte bloemen omtoveren tot een gekleurde bloem? Nou, dat weten de kleuters inmiddels!

https://bisschopernst-goes.nl/wp-content/uploads/20190326_142704-e1558018807867-300x200.jpg

Klik op de foto om een indruk van deze lessen te krijgen.

Rond het thema “de garage”: * hoe ziet een auto eruit? En hoe heten de onderdelen daarvan? Wat zie je in een garage? Wat ruik je? Wat doet een monteur? De kleuters hadden heel veel vragen? Dus gingen we op bezoek bij de leergarage van scholengemeenschap Pontes. Hoe leerzaam was dat! Er wordt heel wat gemeten en gebouwd, geschroefd en gesleuteld in dit thema , allerlei mooie en bijzondere voertuigen worden er gemaakt. Omdat we onder de auto ook hebben kunnen kijken, weten we wat er zoal te zien is en dat de auto eigenlijk ook een rechthoek is. En wat blijkt nu?  in onze klas kun je deze vorm heel veel terug vinden!

https://bisschopernst-goes.nl/wp-content/uploads/20190507_112250-e1557845189571-300x200.jpg

Klik op de foto om een indruk van deze lessen te krijgen.