Klusklas voor handige leerlingen

In de bode stond dit Artikel via deze link is het artikel te bekijken.

https://www.internetbode.nl/regio/beveland/325603/klusklas-is-er-voor-kinderen-die-het-liefste-met-handen-bezig-z

GOES – Voor kinderen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken heeft de Bisschop Ernstschool aan de Bergweg in Goes al een paar jaar een plusklas. Sinds dit schooljaar is er ook een klusklas voor kinderen die praktijkgericht bezig willen zijn.

De klusklas is bedoeld voor kinderen die minder makkelijk vanuit theorie leren en liever iets met hun handen doen en daar ook talent voor hebben. “Voor die kids hebben wij minder middelen in huis, maar we wilden al langer iets voor hen doen”, zegt groep acht-docent Niels van Harn.

Opleiding

Het idee voor de klusklas viel in goede aarde aan de andere kant van de Bergweg, bij Pontes Goese Lyceum. “Wij vinden het leuk om iets extra’s te doen met deze jongens en meiden en hopen dat zij straks voor een opleiding op deze school kiezen”, zegt Gert Kruitbosch, docent bouwen, wonen en interieur.

Hij en zijn collega Tim van Druenen hebben een programma gemaakt voor de kinderen.

Spaarpot

De laatste twee weken zijn twee jongens en vier meiden van de Bisschop Ernstschool op vrijdag naar het gebouw aan de overkant van de straat gegaan. Daar hebben ze gewerkt aan een spaarpot. “Wat ik later wil doen weet ik nog niet, maar ik vind het leuk om met mijn handen te werken. Misschien wil ik wel lassen”, zegt Fabio, terwijl hij hout aan het schuren is. “Ik vind met hout werken heel leuk en wil sowieso naar deze school”, aldus Roos. “We kijken wat we nog meer kunnen doen. Ze vinden het leuk en ik denk dat het verstandig is dat de kinderen nu al kijken hoe het er hier aan toe gaat. Dan weten ze hoe deze school eruit ziet. Het kan best eng zijn om na de vakantie opeens in een nieuwe omgeving te belanden.”

Profielen

Vanwege de coronamaatregelen komt er een tijdelijk einde aan de klusklas. Zodra er weer meer mogelijk is, keert het zestal op vrijdagmiddag terug naar de locatie aan de Bergweg. “We willen kijken of we dit met meer scholen kunnen gaan doen en of we de kinderen ook kennis kunnen laten maken met andere profielen”, zegt Kruitbosch. “We gaan hier zeker mee door.”